• Телефон: + 86-18306398869
 • Е-пошта: bob@conele.com
  • sns01
  • sns02
  • sns03
  • sns04
  • sns05
  • sns06
  • sns07

  Да научат неколку трикови за да правилно да ги симнат на конкретни пумпа

  Кога цевката е утврдена, кога наклонот на цевки конкретни пумпа е голем, бетон може да тече надолу поради својата тежина во наклонети гасоводот, предизвикувајќи празнина во пренесување на цевка или предизвикување на бетон за да се раздвојуваат поради авто-тече, а со тоа предизвикува пренесување на цевка за да се затнат. За да се избегне ова, може да се преземат следните мерки:
  1. При транспорт на бетон долу, на авто-протокот на бетон е тесно поврзана со нејзината рецесија. Водата треба да се фрли пред пумпна бетон, проверете на зглобовите на секоја цевка за да се обезбеди дека печатот не стичам вода, а потоа пумпа на малтер за подмачкување на цевка, а во исто време се испушта воздухот.
  2. Кога наклон на цевки е поголема од 4 ° -7 °, хоризонтална цевка што одговара на должината на повеќе од 5 пати на вертикална капка треба да бидат обезбедени на предниот крај на надолно наклонет цевка, и само- проток на бетонот може да се спречи од страна на триење отпор.

  Кингдао бетон пумпа камион цена (4)

  3. Кога наклон на цевката е поголема од 7 ° -12 °, во прилог на хоризонтална цевка од 5 пати должина сет на предниот крај на склони цевка, издувен вентил треба да бидат обезбедени на горниот крај на цевката надолу. Во текот на процесот на транспорт, дали постои празнина во наклонети гасоводот, издувниот вентил треба да се отвори првата до склони гасоводот се полни со бетон, и кога издувниот вентил излива малтер, издувниот вентил е затворен и нормално транспорт се врши .
  4. цевки надолу со голем пад може да се инсталира во центарот на цевката вертикално надолу да се инсталира станица цевка која се однесува како кочница. Ставете неколку хард сунѓер топки или чистење приклучоци пред транспорт на малтер за да се избегне губење на малтер. Тие може да се одржи тежината на малтер.
  5. Кога се ограничени од страна на условите на локацијата, кога нема доволно простор да се организираме на хоризонтални цевки на предниот крај на надолните склони цевка, црево, лактот или прстенест цевка може да се користи наместо за зголемување на отпорност на триење и спречување на конкретни од тече надолу во пресекот на цевката.

  Кингдао бетон пумпа камион цена (6)

  Сепак, без оглед на тоа дали конкретни пумпа е поврзан нагоре или надолу, хоризонтална должина конверзија на различни цевки, во вистинска цевки, се должи на различни форми, бројки и топографија на цевки, вистинската преносното растојание и висина се исто така различни, што е погодно за пресметување. Замена на конусна цевка, лакт, црево, до вертикална цевка, надолу вертикална цевка, итн во хоризонтална должина. Во исто време, хоризонтална сметководствената вредност е исто така се поврзани со конкретни карактеристики, дијаметарот на цевката и така натаму.


  Време на мислењето: Nov-21-2019
  WhatsApp Онлајн Chat!